Barber College

Workshops herenvak technieken voor professionals in Nederland & België. Salontraining of op één van onze locaties.

 

Brochure aanvragen  Aanmelden nieuwsbrief

Workshops Heren Vaktechnieken: Nederland & België

De concurrentie wordt steeds heviger, en hoewel de vrouw nog steeds de full-treatment krijgt, wordt de man al snel na een vlugge knipbeurt buiten gezet. Jammer! Want juist dat stukje extra aandacht voor de man kan ervoor zorgen dat jouw salon zich onderscheidt van de rest. Authentieke technieken, gespecialiseerde verzorging en de aandacht van een échte barbier; dat is waar de man voor terug komt.

 

“Onze workshops zorgen ervoor dat iedere barber zijn of haar mannelijke klanten van de beste service kan voorzien”.

 

Workshop in je eigen salon
Ambacht en vakmanschap; dat is waar het bij het Barber College om draait. Wij kunnen onze workshops ook in je eigen salon geven. Zo hoeven de modellen niet iedere keer weer de bus in, en kun je in eigen omgeving (letterlijk) de handen uit de mouwen steken. We bieden dan ook allerlei verschillende soorten workshops aan. Workshops in vaste formats, maar indien gewenst ook gewoon helemaal op maat gemaakt.

Workshop op één van onze locaties
Ben je nu alleen of wil je met z’n 2en deelnemen aan onze workshops. No problem! Kom gewoon naar één van onze locaties. Wij zitten door heel Nederland en België. Je neemt een eigen model mee en kan dan vervolgens in één van onze barbershops de workshop volgen.

De workshops
Hoe die workshops eruit zien? Dat is iedere keer weer net een tikkeltje anders. We passen onze workshops namelijk helemaal aan op de leermethoden van de barbiers. Sommige gaan liever direct aan de slag, terwijl anderen liever eerst de techniek helemaal onder de knie hebben. Onze trainers werken dan ook altijd in de vorm van Look, Learn & Do. Op deze manier kan iedere barbier uit de voeten en kunnen we de laatste trends en nieuwste technieken makkelijk overbrengen. En laten we natuurlijk ook het stukje ondernemerschap en teambuilding niet vergeten; want ook dat verdient de nodige aandacht!

Het certificaat
Niet te vergeten! Die krijg je van ons als je de cursus met succes afrond. Hoe gaaf om deze op te hangen in je zaak. Jouw klanten kunnen dan direct zien dat ze door een volleerde barbier worden behandeld.

Workshops

Onze workshops bestaan uit een aantal vaste onderdelen, die per salon of cursist waar nodig naar eigen wens aangepast kan worden. De workshop duurt een volle cursusavond of middag, en na deelname ontvangt iedere cursist een officieel certificaat. Wat wil je nog meer?

Herenknip technieken

Opknippen met kam en schaar of toch liever opscheren? Hoe je het ook doet, na onze training doe je het als een echte barbier. Stylen, het maken van strakke contouren en het neerzetten van de nieuwste looks; het komt allemaal aan bod!

Scheercursus

Tijd om dat scheerapparaat aan de kant te gooien; want tijdens onze training doen we het op de échte manier: en wel met open mes en hete handdoeken. Een ware beleving voor iedere man en een skill die een echte barbier zeker niet mag missen.

Baardonderhoud

Eerlijk is eerlijk; die perfect geknipte baard heeft uiteindelijk toch de nodige verzorging nodig om er stijlvol uit te (blijven) zien. Trimmen en stylen is nu eenmaal een vak apart; een vak dat je deze avond in no-time onder de knie krijgt.

Cursus op maat

Ben je op zoek naar iets speciaals, iets specifieks, of wil je de training in een unieke vorm gieten? Ook dat kan gewoon. Geef gewoon even aan welke wensen jij en je team hebben, en wij geven er graag invulling aan!

Modern Men Cutting

Hoe stuur je jouw mannelijke klanten met een modieuze coupe de deur uit? Tijdens deze workshops laten onze trainers de laatste trends van herencoupes zien. De wereld van knippen staat niet stil en we zien een mengelmoes aan stijlen. Veel classic stijlen, maar vergeet niet de fashiontrends en te pionieren. Als salon moet je hier van op de hoogte zijn en op inspelen.

#modern #fashion #haircut #trends #menhair

Wij bieden in totaal 8 verschillende workshops aan voor dé man, maar ook voor dé vrouw.
Vraag vrijblijvend naar onze brochure met workshops en tarieven.

Ruben Djirlauw

barber/trainer

Ik ben Ruben, zit nu ongeveer 13 jaar in het vak en ben begonnen in Groningen als hairstylist. In de afgelopen 6 jaar heb ik mij met name gespecialiseerd in het barbiersvak, onder andere heb ik vanaf 2014 2 grote barbershops in Amsterdam centrum mogen versterken en heb namens hun en mijzelf op meerdere internationale podia mogen staan. Ik heb look and learns en hands on gedaan in zowel Nederland als Mexico, Hong Kong en Engeland.

Door mijn achtergrond in het damesvak heb ik een breed perspectief op haar en weet dan ook de verschillende technieken te combineren en ze modieus tot een resultaat te brengen. Hierdoor begrijp ik ook de verschillen in visies en weet ze goed te vertolken met een simpele uitleg. Momenteel sta ik als zelfstandige te werken bij New Chapter Studio in Amsterdam, waar ik nu het totaal plaatje aanbied.

Steef

barber/trainer

Hi, ik ben Steef en zit ruim 11 jaar in het vak en heb een barbershop in Ede. Als afgestudeerde hairstylist heb ik in diverse salons en barbershops mogen werken. Full focus ervaring opgedaan in het herenvak. Door mijn brede ervaring weet ik perfect welk kapsel je bij welke man moet neerzetten. Het knippen en scheren is echt mijn passie en gelukkig mag ik dat elke dag doen en deze kennis wil ik graag delen.

Rene

barber/trainer

Ik ben Rene, oprichter en eigenaar van HFDZK Women’s barbershop. Na jaren heb ik een vaste baan opgegeven om aan de slag te gaan in de kapperswereld. Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Tijdens de opleiding kwam ik er achter dat er iets miste in het damesvak en dat beoogde gat ben ik in gesprongen. De fades en stoere shops zijn absoluut niet alleen maar weggelegd voor heren en de exclusiviteit van de barbershop roept gezonde jaloezie op. Mijn zaak groeit dan ook gestaag zowel off- als online!

Bendotti

barber/trainer

Mijn naam is Bendotti aka Mr.B
Oprichter van Bendotti Barbershop in het Belgisch Limburgse Maaseik.
Sinds mijn 15e tijdens mijn kappersopleiding ben ik begonnen bij mijn mentor herenkapper Jurgen als kijker.
Niet zelf knippen enkel stelen met de ogen.
Toen ik in 2002 afstudeerde als all round kapper was de keuze voor mij heel snel gemaakt en ben ik in April 2003 dan ook mijn eigen winkel begonnen.
Continu bijscholen dit zowel online als live is de key.
Samen met mijn staff houden we elkaar scherp en zorgen we er samen voor dat de lat elke dag weer net dat tikkeltje hoger staat.
Kennis delen is het mooiste wat er bestaat. Vandaar dat ik jaren geleden ben begonnen met het delen van mijn kennis/ervaringen.

Benno

barber/trainer

Ik ben Benno maar iedereen noemt mij Gimo.
Ik zit al ruim 24 jaar in het vak, en doe het na zo veel jaren nog steeds met plezier. Ik noem dit dan ook niet mijn werk maar mijn passie!
Ik was altijd te vinden in een klein kapperszaakje in Utrecht (Versatility). Hier begon dan ook mijn interesse voor het knippen, ik zat er bijna elke dag en ik mocht alleen kijken. Toen was er een dag dat ik op een model mocht oefenen en ik zag meteen al dat dit in mijn vingers zat, ik ben toen een particuliere kappersopleiding gaan volgen.
Door de jaren heen heb ik bij verschillende kapsalons gewerkt voor zowel mannen als vrouwen, maar ik merkte dat mijn passie toch meer lag bij het knippen van heren.
Om deze reden heb ik er ook voor gekozen om in een barbershop te werken. Ik heb heel wat mensen opgeleid tot kapper en mijn ervaring met andere mensen gedeeld, zo heb ik ook in Mexico gestaan om de mensen daar alle fijne kneepjes van het vak te leren.
Ik kan me zelf een perfectionist noemen en ik ben pas tevreden als de klant dat ook is. Doordat ik dit werk natuurlijk al heel wat jaren doe wordt het voor mij tijd om mijn ervaring met zo veel mogelijk mensen te delen.

Mike

barber/trainer

Hi, ik ben Mike, ik werk al ruim 5 jaar als professioneel barbier. Ik ben begonnen met haren knippen toen ik in Amerika woonde. Ik kan alle haarsoorten knippen, maar ben gespecialiseerd in black (afro) hair. Heb Look and Learn gedaan in Amsterdam en In verschillende internationale plekken onder andere New York en Curaçao. In 4 jaar stond ik bij twee top barbershops in het hart van Amsterdam en laatste 2 jaar als zelfstandig barbier bij Cut Throat Amsterdam.

Andreas

barber/trainer

Hey ik ben Andreas.
Als kind was ik al gefascineerd over kapsels. Mijn kapsels moesten er altijd perfect uitzien en wil tot op de dag vandaag altijd mee met de nieuwe trends in de ‘Haar’ wereld. Toch ben ik pas op latere leeftijd er achter gekomen dat ik barber wilde worden. Ondertussen ben ik 35 jaar. De laatste 5 jaren ervaar ik iedere dag opnieuw als een Geluk op professioneel gebied. Ik heb dan ook alles op alles gezet om mijn droom te verwezenlijken. Sinds bijna 3 jaar werk ik voor 1 van Belgische beste barbershops: Bendotti Barbershop. De Standaard ligt hier heel hoog, goed is niet goed genoeg!
We zijn opgeleid om alle old school kapsels zo perfect mogelijk uit te voeren. Baarden doen en scheren moeten even perfect uitgevoerd worden

Barber Trend Event

Look & Learn van alle heren vaktechnieken

Hoe gaaf! Op één avond zullen een aantal van onze trainers alle technieken in een toffe show aan jou laten zien.

In deze Look & Learn word je geïnspireerd met de laatste haartrends en kniptechnieken voor heren (en dames). En dat niet alleen! We besteden ook aandacht aan baardonderhoud, scheertechnieken, black hair en mengrooming. In een avondvullend programma op onze industriële locatie in Culemborg ga je vol inspiratie naar huis. De fade, french crop, hot towel shave, vip verzorging…. Alles komt voorbij. De avond start om 19.00 uur en zal om 22.00 uur eindigen. Deze locatie ligt langs het treinspoor dus eenvoudig te bereiken.

Vraag naar onze agenda door ons een mailtje te sturen.

Quotes

ervaringen van onze cursisten

Wij hebben veel geleerd over de scheertechnieken en zijn mega enthousiast! Wat een geweldige avond en zeer gemoedelijk. Het zijn toppers in hun vak.


Total Look Hairstyling Lienden

Wij vonden het heel spannend, maar ook erg inspirerend en professioneel. Heel blij dat we het gedaan hebben. Echte aanrader.


Het Haartheater Amsterdam

Wij zijn dolenthousiast over de training. Echte aanrader! Leerzaam en on the job in een kleine groep. We zijn nu flink aan het oefenen om zo aan onze ervaring te bouwen.


Hairline Urk

Wij vonden het allemaal een super toffe training. Totaal iets anders dan wat we normaal in de salon doen en zeker toepasbaar in onze salon.


Cosmo Kappers Amstelveen

Wij zijn zeer enthousiast, de training werd leuk, duidelijk en enthousiast gegeven, laagdrempelig en zowel voor ervaren als beginnende medewerkers te volgen. Top!


Hizi Hair Houten

Kennisbank

Wij delen graag onze kennis!

Download gratis interessante documenten met uitleg en toffe foto’s.

Contact

Wil je vrijblijvend onze brochure ontvangen met mogelijkheden, tarieven en onze showcase? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij mailen het naar je toe!

Adres

Kerkstraat 7, 4116 BL Buren

Telefoon

06-51522281

E-mail

info@barbercollege.nl

Volg ons

Facebook
Instagram