Cursus beard & shave

Reserveer jouw plek!

Deze workshop staat geheel in teken van de baard! Trimmen, onderhouden, strakke contouren maken of er helemaal af..

Alles komt aan bod in de cursus baard scheren! We leren je tijdens deze scheercursus ook op welke wijze je een wellness behandeling met warme handdoeken aanpakt. Een heerlijk ontspanningsmomentje voor jouw mannelijke klanten. Een extra reden om naar jouw salon te komen!

Helemaal glad scheren doen of mee met de nieuwste trends en lekker baardtrimmen: zoveel mensen zoveel wensen. Maar laten we eerlijk zijn: van baardtrimmen tot baardonderhoud – het creëren van een perfect getrimde baard of perfect gladgeschoren gezicht vraagt om nogal wat kennis. Deze cursus is dan ook speciaal om alles over het knippen van een baard te leren. Meer dan alleen een scheercursus, brengen wij het ambacht van het vakmanschap op je over. Je leert in deze barbier cursus alles over het ambacht van de hot towel treatment, en krijgt ook het contouren scheren in no-time onder de knie. Na deze workshop kan jij meer dan alleen scheren, en zorg jij ervoor dat iedere volle baard met strakke lijnen naar huis gaat.

Vraag meer informatie aan en plan een datum!

  Opzet cursus beard & shave

  In deze cursus beard & shave leren wij jou stap voor stap hoe je de verschillende technieken zelf kan uitvoeren. Hoe zorg dat je klanten goed adviseert, een volle baard creëert, strakke lijnen en contouren maakt, hoe scheer je met een open mes? Alle tips & trics delen wij met je! Het is een Look, Learn & Do! Wij starten eerst met een stukje theorie over de techniek en behandeling, gebruik van materialen en producten. Vervolgens zal onze trainer een uitgebreide demonstratie geven, waarbij je in detail de techniek uitgelegd krijgt. Wij zullen tijdens deze demo zoveel mogelijk verschillende technieken laten zien. Het is interactief, dus er is ruimte om veel vragen te stellen.

  Ons doel is dat je deze behandeling na de training direct kan toepassen. Een echte hands-on training dus. Je gaat namelijk na onze demonstratie (Look & Learn) zelf aan de slag met het meegebrachte model (Do)! Hier ben je vrij in welke behandeling je toepast op het model: baardtrimmen, strakke contouren maken, onderhoud en baardstylen of helemaal eraf met scheerzeep en gebruik van open mes. Zelfs een combinatie is mogelijk. Onze trainen helpt je hierbij om de juiste keuzes te maken. Onze trainingen zijn onder andere uniek doordat wij in hele kleine groepen trainen, waardoor we jou optimaal aandacht kunnen geven. Je “verzuipt” dus niet in een grote groep. Aan het eind van de workshop is er een evaluatie en na de training beard & shave ontvang je een certificaat.

  Trainers

  Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het vak en hebben op nationale en internationale podia gestaan. Het zijn echte allround herenkappers / barbers, maar wel met hun eigen specialisme. Zo hebben we ook echte “baard” specialisten. Echte gepassioneerde creators die het fantastisch vinden om met een vleugje humor hun kennis met jou te delen.

  Investering

  135 euro excl btw 
  opleidingskosten zijn fiscaal aftrekbaar

  Locaties

  Wij hebben locaties door heel Nederland en België, dus altijd wel eentje bij jou in de buurt.
  Je vindt ons in:
  Amsterdam | Antwerpen | Groningen | Ede | Coevorden | Eindhoven | Breda | Lummen

  Salontraining

  Wil je met meerdere collega’s deelnemen, dan is een salontraining interessant. Komen wij gewoon naar jullie toe.