a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Advance Gentlemen Haircut opleiding

6 weken

Barber College is gespecialiseerd in het opleiden van kappers tot vakkundig herenkapper / barbier. Ervaring als kapper is dus wel een vereiste om aan onze workshops en opleidingen deel te nemen.  Naast de opleiding Advance Allround Herenkapper van 10 weken, bieden wij nu ook een mooi 6 weeks programma aan waar het allemaal draait op “the classic haircuts”. Focus dus op haar met in de laatste week aandacht voor de baard en hoe deze perfect te laten aansluiten op het kapsel. Een programma van 6 weken speciaal voor kappers die hun kennis en skills willen verbeteren. Barber College biedt deze barbier opleiding aan voor maximaal 4 tot 6 cursisten tegelijk. Een kleine groep betekent veel persoonlijke aandacht. Ben jij dames- of herenkapper of barber en zoek je een praktische, hands-on manier van leren? Lees dan verder over wat je gaat leren, wat deze barber opleiding kost, welke subsidie mogelijkheden er zijn en waar je ‘m kunt volgen!

In de 6-weekse advance gentlemen haircut opleiding leer je de kneepjes van het vak door instructie en begeleiding van barbers die nationaal en internationaal gewerkt hebben. Zo ga je onder andere aan de slag met het perfectioneren van de basis, het leren van nieuwe technieken (zoals een gedekte fade, skin fade, crop en nog mee klassiekers) en leer je hoe je een baard écht goed en mooi aansluit op het kapsel. Deze opleiding herenkapper wordt gegeven volgens de leermethode Look, Learn & Do. Top masterclass voor kappers die hun vaardigheden en technieken willen verbeteren tot een hoger niveau.

Alles over de basis, faden en modern barbering

Zie je het wel zitten om je in 6 weken te scholen tot advance herenkapper? We lichten graag toe wat je per week in deze barbier opleiding gaat leren, zodat je weet wat je kunt verwachten. Aan het einde van de rit en bij het goed slagen ontvang je een certificaat dat je aan je klanten kunt laten zien. Deze barbier opleiding is speciaal ontwikkeld voor kappers die zich willen onderscheiden van de rest of wellicht wil jij je in jullie team ontwikkelen tot dé specialist.

 • Week 1: Classic Side Part
 • Week 2: Layered Fade
 • Week 3: Skin Fade
 • Week 4: Crop Cut
 • Week 5: Pompadour or Flattop
 • Week 6: Haircut & Beard

Classics and fades

Na de basics ga je al gauw aan de slag met faden. Als barber zul je de tondeuse de baas moeten worden om een goede fade neer te kunnen zetten. Met onze tips en tricks krijg je tijdens deze barbier opleiding dit binnen no time onder de knie. In het begin zul je de “drop fade” leren gebruiken. Deze is ideaal om te gebruiken als je het nog moeilijk vind om een fade met lijn te creëren. Zodra je dit goed beheerst, kun je een stapje verder. We gaan de aangeleerde technieken perfectioneren. Wat is er immers mooier dan een perfecte fade?! Zodra ook dit goed gaat, maken we een master barber van je in onze fade cursus. Hoe maak je de perfecte fade? Met welke coupe maak je een low, mid of high fade? We geven jou alle zelfvertrouwen en zekerheid als het op werken met een tondeuse en open mes aankomt. In de laatste week gaan we aan de slag om de baard perfect aan te laten sluiten op een creatie naar eigen invulling.

Altijd een locatie in de buurt

We begrijpen dat het erg intensief kan zijn om – naast je werk – iedere week een scholing te volgen. Laat staan om je modellen iedere keer mee te regelen en mee te krijgen. Om die reden is het wel zo prettig als de opleidingslocatie voor de advance gentlemen haircut opleiding dan nog enigszins in de buurt zit. We kiezen ervoor om deze barbier opleiding op verschillende locaties aan te bieden, zodat reistijd geen probleem vormt. Op de volgende locaties wordt deze 6-weekse barbier opleiding voor kappers aangeboden.

 • Amsterdam (NL)
 • Antwerpen (BE)
 • Breda (NL)
 • Coevorden (NL)
 • Ede (NL)
 • Eindhoven (NL)
 • Groningen (NL)
 • Hasselt (BE)
 • Kortrijk (BE)
 • Leeuwarden (NL)
 • Lelystad (NL)
 • Maastricht (NL)
 • Nijmegen (NL)
 • Utrecht (NL)
 • Rotterdam (NL)
 • Tilburg (NL)

Toelatingseisen

Deze barbier opleiding is speciaal voor kappers. Enige ervaring als kapper of beginnend barber is dus wel vereist om de snelheid van het programma bij te kunnen houden en de stof op te kunnen nemen en verwerken. Of dit van toepassing is bekijken we per deelnemer. Als je reeds werkzaam bent als (dames)kapper, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Startdata

In februari 2023 en april 2023 start een nieuwe ronde van deze 6-weekse Advance Gentlemen Haircut opleiding. En na de zomer van 2023 starten we in september weer met nieuwe groepjes.

Prijs

De prijs voor de gehele barbier opleiding bedraagt € 1.050,- excl. btw. Bij betaling ineens profiteer je van 2% betalingskorting. Betaling kan ook in 2 gelijke termijnen.

Sociale partners stellen arbeidsmarktvouchers aan werknemers, die binnen of buiten hun vakgebied een cursus of opleiding willen volgen die hun arbeidsmarktpositie versterkt. Werknemers binnen de kappersbranche kunnen van deze arbeidsmarktvoucher gebruik maken met een waarde van maximaal € 750,-. Meer weten? Stuur ons een berichtje. 

Netto betaal je dan nog € 1.050 -/- € 750 = € 300,- 

Duur

De Advance Gentlemen Haircut duurt 6 weken, verspreidt over een kwartaal. Welke onderwerpen daarin behandelt worden, kun je bovenaan deze pagina terugvinden.

Certificaat

Na het volgen van de Advance Gentlemen Haircut opleiding ontvang je een certificaat dat de geleerde vaardigheden onderschrijft. Je kunt deze bijvoorbeeld ophangen in je salon om aan je klanten te tonen.

Lesdagen

Iedere dinsdagavond van 19.00 tot ca. 22.30 uur gedurende 6 weken zul je op de opleidingslocatie van jouw keuze de theorie- en praktijklessen volgen.

Materiaal

Voor het volgen van de advance gentlemen haircut opleiding dien je je eigen materiaal en een model mee te nemen. Uiteraard ontvang je hier verdere instructies over bij aanmelding. Daarnaast ontvang je bij ieder onderdeel handige “step by step” documentatiemateriaal.

Meld je direct aan

Enthousiast geworden? Leuk! Meld je direct aan voor de 6-weekse Advance Gentlemen Haircut opleiding. Volg de trainingen en wordt een echte pro in je vak. Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend meer informatie aan en reserveer jouw plek.

Salontraining

Heb je nu een heel team en vind je dit programma geschikt voor meerdere medewerkers in jouw team? Dan kunnen wij deze opleiding ook geven in de vorm van een salontraining-programma bij jou in de salon. Onze trainer komt dan deze 6 trainingen bij jullie op locatie verzorgen. Meer weten? Vul het formulier hieronder in.

Vraag meer informatie aan en reserveer jouw plek!