a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

FADE COURSE

De vraag naar een fade, of anders gezegd: een goed opgeschoren coupe, neemt toe. Echter, als je om je heen kijkt zie je nog steeds slecht uitgevoerde creaties. Hoe zorg je ervoor dat jij dat beter kan en klanten daarvoor speciaal naar joúw salon komen? Of kun je al faden maar wil je de techniek tot in perfectie beheersen? Oplossing: volg de fade cursus bij erkende vakopleider Barber College!

 


Duur: 1 avond (maandag)
Tijd: 19.00 uur tot 22.30 uur
Datum: verschillende data (zie inschrijfformulier onderaan deze pagina)
Deelnemers: maximaal 4 tot 6 cursisten
Locaties: 20 trainingslocaties in Nederland & België
Prijs: € 149,95 excl. btw per persoon
Zelf meenemen: eigen werkmateriaal + model
Toelatingseis: enkel voor kappers (geen starters)
Programma:
19.00 – 20.15 Look & Learn: demo door trainer
20.15 – 22.30 Workshop: cursisten knippen één model
Inschrijving: zie formulier onderaan deze pagina
Facturatie: je ontvangt een factuur
Salontraining: ook als salontraining te boeken (625 euro excl. btw en reiskosten trainer)


 

Fades zijn onder te verdelen in low-, middle en high fade. Hoe maak je de perfecte taper fade, op welke manier kun je de juiste skin fade zetten en wat is er nog meer mogelijk dan enkel het opscheren met een tondeuse? Met onze fade cursus (opscheren) pakken we er niet alleen de tondeuse en schaar bij, maar ook – lekker ambachtelijk – het open mes. Voor je het weet kun jij strakke contouren maken met een open mes en de perfecte fade neerzetten – zonder rand. Ideaal voor klassieke kapsels. Een ware beleving voor iedere man en een skill die bij een échte barbier zeker niet mag ontbreken!

Zie het inschrijfformulier onderaan deze pagina met alle data, trainingslocaties en mogelijkheid om je plekje te reserveren! 

Hoe ziet de fade cursus eruit?

In onze fade cursus leren we jou stap voor stap hoe je de techniek van het faden zelf goed kunt uitvoeren. De cursus opscheren is gebaseerd op het principe van ‘look, learn & do’! We starten met een stukje theorie: techniek, gebruik van materialen en toepassing van producten. Vervolgens zal onze trainer een uitgebreide demonstratie geven, waarbij je tot in detail de techniek uitgelegd krijgt. De cursus is interactief, dus er is ruimte om veel vragen te stellen. Het doel is dat je deze techniek na de training direct zelf toe kunt passen. Een echte hands-on training dus! Handig, want na onze demonstratie (‘look & learn’) ga je zelf aan de slag met het meegebrachte model (‘do’).

Onze trainingen zijn uniek, doordat wij in hele kleine groepen trainen. Hierdoor kunnen we jou optimaal aandacht geven. Je “verzuipt” dus niet in een grote groep. Aan het eind van de workshop is er een evaluatiemoment. Na de fade cursus ontvang je een certificaat waarmee je ook aan je klanten kunt tonen dat je de techniek goed beheerst.

Reserveer je plek!

Trainers

Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het vak en hebben op nationale én internationale podia gestaan. Het zijn echte allround herenkappers / barbers. Ieder met zijn of haar eigen specialisme. Zo hebben we bijvoorbeeld ook echte “fade”-specialisten. Stuk voor stuk zijn ze gepassioneerde creators die het fantastisch vinden om met een vleugje humor hun kennis met jou te delen.

Zie het inschrijfformulier onderaan deze pagina met alle data, trainingslocaties en mogelijkheid om je plekje te reserveren! 

Van basis tot pro

Goed, je weet nu onze training in elkaar steekt. Maar wat ga je nu precies leren? Je maakt kennis met onze manier van werken. Als barber zul je de tondeuse de baas moeten worden om een goede fade neer te kunnen zetten. Met onze tips en tricks krijg je dat binnen no time onder de knie. In het begin zul je de “drop fade” leren gebruiken. Deze is ideaal om te gebruiken als je het nog moeilijk vind om een fade met lijn te creëren.

Zodra je dit goed beheerst, kun je een stapje verder. We gaan de aangeleerde technieken perfectioneren. Wat is er immers mooier dan een perfecte fade?! Zodra ook dit goed gaat, maken we een master barber van je in onze fade cursus. Hoe maak je de perfecte fade? Met welke coupe maak je een low, mid of high fade? We geven jou alle zelfvertrouwen en zekerheid als het op werken met een tondeuse en open mes aankomt.

Kosten & certificaat

Uniek aan al onze trainingen – dus ook onze fade cursus – ten opzichte van andere opleiders is dat wij hands-on trainen in kleine groepjes van maximaal 4-6 personen. Veel persoonlijke aandacht van onze trainer dus. De deelname fee van de cursus zijn € 149,95 (excl. btw). En leuk om te vermelden is dat je aan het eind van deze cursus een mooi certificaat ontvangt. Deze investering in een opleiding, die zich niet alleen terugbetaald in het lange termijn succes van je salon, is ook nog eens aan te vragen als subsidie. Om de ontwikkeling van werknemers te stimuleren stellen sociale partners (waaronder ANKO & CNV) opleidingssubsidie beschikbaar. Voor meer informatie bekijk de subsidie-pagina. De netto investering voor deze cursus is dan nog maar € 74,98 (excl. btw).

Toelatingseisen

Deze barbier / herenvak opleiding is speciaal voor kappers. Een basis kappersopleiding en eventueel minimaal 1 jaar actuele kappers/salonervaring is dus wel vereist om de snelheid van het programma bij te kunnen houden en de stof op te kunnen nemen en verwerken. Of dit van toepassing is bekijken we per deelnemer.

Leer faden als een pro met onze fade cursus (opscheren)!

Trainingslocaties

Wij hebben trainingslocaties door heel Nederland en België, dus altijd wel eentje bij jou in de buurt. Je vindt ons in:

 • Amsterdam (NL)
 • Antwerpen (BE)
 • Breda (NL)
 • Coevorden (NL)
 • Deventer (NL)
 • Ede (NL)
 • Eindhoven (NL)
 • Groningen (NL)
 • Hasselt (BE)
 • Kortrijk (BE)
 • Heerenveen (NL)
 • Heerlen (NL)
 • Nijmegen (NL)
 • Nieuwegein (NL)
 • Utrecht (NL)
 • Rotterdam (NL)
 • Culemborg (NL)
 • Zwolle (NL)
 • Leeuwarden (NL)
 • Assen (NL)
 • Tilburg (NL)

 

Data

Maandag 16 september 2024
Tijdstip: 19.00 uur – 22.30 uur
Trainingslocaties: Amsterdam, Antwerpen (BE), Coevorden, Ede, Groningen, Hasselt (BE), Kortrijk (BE), Lelystad, Heerenveen, Heerlen, Rotterdam, Utrecht, Breda, Nieuwegein, Zwolle, Tilburg, Assen, Leeuwarden, Deventer.

Maandag 18 november 2024
Tijdstip: 19.00 uur – 22.30 uur
Trainingslocaties: Amsterdam, Antwerpen (BE), Coevorden, Ede, Groningen, Hasselt (BE), Kortrijk (BE), Lelystad, Heerenveen, Heerlen, Rotterdam, Utrecht, Breda, Nieuwegein, Zwolle, Tilburg, Assen, Leeuwarden, Deventer.

Reserveer je plek!

Zie het inschrijfformulier onderaan deze pagina met alle data, trainingslocaties en mogelijkheid om je plekje te reserveren!
Op al onze cursussen en opleidingen zijn de algemene voorwaarden (incl. annuleringsvoorwaarden) van NRTO van toepassing. Ook onderaan deze website in de footer te vinden.

De cursus zal van start gaan als er voldoende inschrijvingen zijn.

Salontraining met het hele team!

Wil je met meerdere collega’s deze training volgen? Dat kan! Onze gepassioneerde trainers komen graag bij julle in de salon langs om een inspirerende salontraining te geven. Scheelt ook weer gesleep met modellen. ;-). Ga naar de pagina Salontraining en lees meer over de mogelijkheden. Ook een privé-training hoort tot de mogelijkheid. Met een 1 op 1 training krijg je 100% aandacht van onze trainer. Stuur ons een mail en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Reserveer je plek!  Kies je workshop: