a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

BACK TO BASICS: het verschil tussen fades, tapers, en blends

Vraagt jouw klant een toffe nieuwe look die hij of zij wilt uitproberen, maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Sterker nog.. je weet het verschil nog niet tussen een fade, taper of blend. Om te zorgen dat je degene de juist snit geeft is door een één of meerdere foto’s te laten zien. Speciaal voor degene die nog wel een workshop bij ons kunnen gebruiken 😉 iets meer uitleg over de verschillende snitten.

Fade: “Een opgeschoren kapsel, met korte zijkanten die overlopen (fade) in een langere bovenkant.”

Fading is wanneer je als kapper of barbier een tondeuse en scheermes gebruikt om de lengte geleidelijk van lang naar (super)kort te werken. Als je wilt dat de langere haarlokken aan de bovenkant geleidelijk in het niets verdwijnen, is de fade de perfecte oplossing. Het is een trendy look die in allerlei variaties gecreëerd kan worden, zoals een low, middle and high fade..

FADE

Taper: “Hierbij wordt het onderste gedeelte kortgeschoren met een scheermes of tondeuse.”

Het is makkelijk om tapers te verwarren met fades, dus we proberen het eenvoudig voor je te maken. Een taper is wanneer het haar geleidelijk van de ene lengte naar de andere overgaat. Een fade is een kortere taper die opgaat in of vervaagt in de huid – vandaar de naam.

Razor, bald of skin fade.

Voor een toffe klassieke snit is een taper de juiste keuze. Je kunt bij jouw klant eerst een ontwerplijn maken waar het haar het dikst is en vervolgens creëer je de lijn met minimale bewegingen. Voor een strakkere coupe kunnen tondueses gebruikt worden, maar voor een meer natuurlijke look zul je de schaar moeten gebruiken.

Deze klassieke snit kan worden aangepast aan elke stijl – het kan zelfs gecombineerd worden met een fade – dit is next level, maar je zult als kapper deze vraag steeds vaker krijgen van klanten. Be prepared to blend!

TAPER

Blend: “De mix en combinatie van beide technieken.”

Op zoek naar haar waar je met je vingers doorheen kunt gaan en toch luchtig aanvoelt? Blending is de techniek om te proberen. Blending verwijdert gewicht en versmelt langer haar tot kort haar, waardoor de haarlokken licht en beheersbaar blijven, terwijl het haar nog steeds met lengte wordt gestyled. Als kapper kun je dit in twee lengtes snijden, waardoor overtollig gewicht wordt verwijderd. Dan combineer je de nieuwe lengte met de zijkanten en achterkant. Het eindresultaat? Strakke en veelzijdige stijl.

Nu je het verschil kent tussen fade, blends en de taper, ben je er natuurlijk nog niet. Bekijk de mogelijkheden van het volgen van een workshop “fade basic” of als je iets verder gevorderd bent “fade pro”. Wil je dé expert worden, dan zou ik je willen adviseren om naar de mogelijkheden van ons 10 weken traject te kijken, genaamd Advance Allround Herenkapper. Heb je nu een team en wil je met z’n allen een toffe workshop? Dan komen wij graag langs voor een salontraining.

Schrijf je vandaag nog in!