a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

Inspiratie stijlen The Mullet

The Mullet is één van de meest iconische herenkapsels van de jaren ’80. Hoewel dit korte kapsel aan de voorkant, lang aan de achterkant veel grappen over zijn gemaakt. vindt het zijn weg terug naar de mode. Voetballers, muzikanten en mode-smaakmakers zijn allemaal begonnen met het omarmen van The Mullet vanwege de opvallende vorm en toffe look.

Het is een kapsel voor mannen die niet bang zijn om af te dwalen van de massa en zichzelf niet al te serieus nemen. Het is ook een verrassende look, geschikt voor een breed scala aan gezichtsvormen.

Er zijn verschillende Mullets te typeren:

Curly Mullet

Krullend haar is een perfecte match voor de mullet cut. Dat komt omdat het natuurlijke volume en de veerkracht van krullen de verandering in lengte van voor naar achter verzachten. Door het haar lang te houden in het achterste gedeelte, krijg je de kans om te pronken en je krullen te laten glanzen, zonder af te leiden van je gezicht. Deze look werkt goed als je de jaren ’70 of ’80 geïnspireerde stijl rockt, omdat het doet denken aan retro rocksterren.

Curly Mullet

Mohawk Mullet

Heb je er ooit van gedroomd om een paar kapsels tegelijk te hebben? Nu kan dat, dankzij de mohawk mullet. Een kapsel dat de zwaartekracht trotseert, je kunt je haar op elke lengte houden. Voor een meer authentiek mullet-gevoel houd je de bovenkant van je hoofd echter iets korter dan de onderkant – dit maakt het gemakkelijker om te stylen. Voor mensen met steil of korter haar, gebruik wat hairpomade (productadvies: Gladjakkers www.gladjakkers.nl) om volume aan de wortels toe te voegen. Als alternatief kun je er wat zeezoutspray (productadvies: Salty Spray van Gladjakkers) in spuiten voor een ruiger gevoel of het natuurlijk laten.

Mohawk Mullet

Mullet Shag

In tegenstelling tot een traditionele mul met haar dat enigszins is losgekoppeld tussen de boven- en onderkant, vertrouwt dit ruige alternatief op meerdere lagen om het gezicht te omlijsten. Deze stijl is gaaf en een geweldige manier om het tijdperk van de jaren ’70 te eren met behoud van een modern tintje. De schoonheid achter dit kapsel zijn de talloze manieren waarop je de lagen kunt vormen – blijf bij een rechte franje voor een modieuze esthetiek, of blijf bij een traditionele snit aan de voorkant en behoud de schokkerige trend aan de achterkant.

Mullet Shag

Punk Mullet

Punk is niet dood, en mullets ook niet. Dit spijkerharde kapsel is perfect voor de man die niet bang is om er helemaal voor te gaan. Net als bij een skinhead-stijl, houd je het haar op de bovenkant van je hoofd dicht bij de huid. Laat de uiteinden echter iets langer in de richting van de kruin van je hoofd staan, zodat je ze kunt oppeppen met klei hairpomade (productadvies: dry pomade van Gladjakkers www.gladjakkers.nl). Deze look werkt goed met lange of korte haren; zorg er wel voor dat het zo kort mogelijk is boven de oren. Nu ben je klaar voor het volgende optreden of een uitstapje naar de kroeg.

Punk Mullet

Permed Mullet

Voor de echt dappere mannen kun je niet voorbij de lange krullende mul gaan. Om deze look te laten werken, moet je ervoor zorgen dat je krullen intact zijn en niet pluizig. Probeer eens een speciale krulbepalende pomade (productadvies: puppy hairpomade van Gladjakkers www.gladjakkers.nl). De rest van je haar moet ook vrij kort worden bijgesneden om het contrast in deze mullet te benadrukken.

Als je erg dik haar hebt, betekent de lange krullende mul dat je je krullen kunt laten zien zonder ze overal uit te laten groeien – wat er rommelig uit kan zien en moeilijk te onderhouden kan zijn, vooral in de zomerhitte. Voorkom dat de stijl er te retro uitziet door het te combineren met een cool pak en statement tinten.

Permed Mullet

Mullet with Line Up

Druk je individualiteit uit door kunst in je mullet op te nemen. Een line-up is een klassieke go-to en kan een interessante onderbreking creëren tussen lange en korte haren, vooral als je er een fade onder hebt. Voor degenen die er echt klaar voor zijn, vraag je kapper om een ingewikkelder kunstwerk, zoals een geometrische vorm, minimalistische lijnen, iets driedimensionaals.

Mullet with Line Up

Mullet with Fringe

Voor een high-fashion, geïnspireerde kijk op de mullet, voeg statement toe. Een dikke, rechte over stompe pony geeft het een futuristisch gevoel. Deze elementen benadrukken de ontkoppeling tussen de voor- en achterkant en zien er geweldig uit op ovale gezichtsvormen. Hoewel de pony’s zelf glad moeten worden geföhnd, kan de lange achterkant los en ongestyled worden gehouden, omdat deze look helemaal draait om contrast.

Mullet with Fringe

Undercut Mullet

Als je een beetje sceptisch bent over het voluit gaan voor je mullet, is het toevoegen van een undercut een geweldige manier om het uit te testen. Het scheren van de zijkanten en de onderkant geeft meteen de illusie dat je je haar helemaal in je nek kunt uitrollen. Zorg ervoor dat je kortere haren aan de bovenkant van je hoofd hebt en langer aan de kruin zodat je de indruk van een mullet kunt geven. Als je klaar bent voor een nieuwe look, verzamel je het haar en trek je het in een paardenstaart of knot.

Undercut Mullet

Drop Fade Mullet

De drop fade mullet combineert twee van de hotste haartrends voor mannen op dit moment. Een drop fade betekent dat het vervaagde deel van je snit achter je oor ‘valt’ en een cool boogeffect vormt. De rest van het haar kan zo lang blijven als je wilt, maar het toevoegen van een mullet geeft de snit een extra laag. De drop fade mullet is het beste van twee werelden: de lengte van de ene stijl met de ultrakorte, taps toelopende look van de andere. Het is niet voor bangeriken, maar als je dapper genoeg bent, is het een van de meest geavanceerde looks die er is.

Drop Fade Mullet

Short Mullet

Laten we het kort en krachtig houden, met deze mul welteverstaan. Deze stijl is netjes en klaar om overal te rocken. Het is een modernere interpretatie van de stijl die beroemd is geworden in de jaren ’90 en Australische rap- en drillscene. De bovenste helft van je haar moet aanzienlijk korter zijn dan de achterkant, maar je kunt het consistent of ruig houden totdat je je oren bereikt. Laat van daaruit de langere haren in het midden van de nek raken. Vorm het gezicht met een Franse crop, of laat de zijkanten met een fade of een faux hawk.

Short Mullet

The Modern Mullet

Een meer ingetogen en ingetogen manier om het kapsel uit te proberen is de moderne mullet. Als je niet helemaal zeker weet of een mullet iets voor jou is – of als je op zoek bent naar een minder opvallende en meer kantoorvriendelijke versie – dan is dit de snit voor jou. De moderne mul heeft niet zo’n abrupte overgang van korte voorste sectie naar lange achter sectie. In plaats daarvan is de stijl meer veilig. Het is een look als je van nature dik en golvend haar hebt; je haarlokken zullen te zien zijn zonder uit de hand te lopen.

The Modern Mullet

80s Mullet

De jaren ’80 zijn terug, en het eindigt niet bij de mode. Tegenwoordig is de vintage mullet-stijl een rage. Vroeger ging het erom het haar pluizig en vol volume te houden – extra punten als je schouderlang haar achter de oren had. Enkele van de beroemdste bewerkingen zijn Billy Ray Cyrus en Rob Lowe. Tegenwoordig kun je het kapsel nabootsen door trouw te blijven aan de extreme tegenstellingen in haarlengte, gecombineerd met een moderne twist. Voeg hairpomade (productadvies: Gladjakkers hairpomade www.gladjakkers.nl) toe aan de toppen en maak een bijgewerkte versie van volume met een kwinkslag of spikes.

80s Mullet

Skin Fade Mullet

Hoewel de fade meestal bekend staat als een gepolijste stijl die perfect is voor zakelijke en formele gelegenheden, krijgt het een gloednieuwe identiteit in combinatie met een mullet. Edgy en rebels, de fade vervaagt de mullet. Dik haar is nodig om de bijna geometrische kenmerken van deze look te creëren, omdat je natuurlijk volume nodig hebt om het haar rechtop te laten staan. In combinatie met een streetwear-esthetiek is de snit lean and mean – en super stijlvol.

Skin Fade Mullet

Slick Back Mullet

Niets is zo ‘glad’ als een gelikt kapsel, maar als je het echt menens bent, probeer het dan met een mullet. Dit heeft de voorkeur van degenen die lang haar hebben over het hele hoofd, maar kortere zijkanten en trapsgewijs haar naar de nek. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit kapsel gekenmerkt door zijn slanke silhouet en is het gemakkelijk te repliceren. Gebruik volume verhogende producten zoals pomade (productadvies: shine pomade van Gladjakkers www.gladjakkers.nl) of mousse, gebruik een borstel vanaf de bovenkant van je voorhoofd en werk naar achteren en langs de nek. Zodra je de hele ruimte hebt bedekt, gebruik je wat haarlak voor versteviging.

Slick Back Mullet

Long Straight Mullet

Misschien wel de meest herkenbare versie van de mullet is de lange en rechte soort. Voor degenen die de favoriete stijl van Australië uit de jaren ’80 trouw willen nabootsen, is dit ‘m. Hoewel het een polariserende look kan zijn, is de lange rechte mul onderhoudsarm. Je hoeft alleen het korte voorste gedeelte te stylen – probeer hairpomade (productadvies: Gladjakkers hairpomade www.gladjakkers.nl) om textuur, lift en beweging te creëren – en laat het verlengde achterste gedeelte los en ongestyled hangen. Fijne en dikke haartypes passen beide bij deze stijl.

Long Straight Mullet

Mullet Fade

Ben je een fan van de mid-fade, drop fade of ergens daartussenin? Dit stijlvolle kapsel combineert verfijning met een edgy twist en is niet voor bangeriken. Net als bij een traditionele mul, wil je het haar aanzienlijk langer aan de achterkant en korter van de oren en naar boven houden. Er zijn tal van lengtes om uit te kiezen, waaronder temp, taper of een hoge fade – we raden een lage fade aan voor een trendy gevoel.

Half Up Half Down Mullet

Perfect voor de man onderweg, de half-up-half-down mullet combineert perfect werk en spel. Dit is een ideaal kapsel voor mensen met langer haar, zelfs als het korter is aan de voorkant of bovenkant. Verzamel de ranken van de kruin van je hoofd en bind deze zo hoog of laag als gewenst. Dit is een uitstekende optie als je een vergadering in de directiekamer leidt of tijd doorbrengt met je vrienden – het werkt goed in alle situaties en houdt je bijgesneden en netjes.

Half Up Half Down Mullet

Assymmetrical Fringe with Fade Mullet

De mullet is een controversieel maar verrassend cool kapsel dat gemakkelijk kan worden aangepast. Je kunt het aanpassen aan jouw voorkeur, inclusief een asymmetrische franje. Deze franje wordt bepaald door de hoek waaronder hij wordt gesneden, waarbij de ene kant van de franje aanzienlijk langer is dan de andere. Hierdoor kun je verschillende verhoudingen hebben en je haartextuur benadrukken terwijl je ook de aandacht op de ogen vestigt. Het dragen van een mullet met een pony kan je haar ook meer in balans brengen, omdat er nu lengte is aan de voor- en achterkant. Het is een fantastische keuze voor de man die een statement wil maken. Combineer het met een vervaging voor meer structuur en om een subtiel contrast te creëren tussen het haar aan de zijkanten met de achterkant, voorkant en bovenkant.

Assymmetrical Fringe with Fade Mullet

Blow Out Mullet

De klassieke mullet heeft haar kort aan de zijkanten en de bovenkant, maar de lengte behouden aan de achterkant, wat resulteert in een tof kapsel. Je kunt het nog opvallender maken door te kiezen voor een blowout. De blowout maakt gebruik van warmtestyling om volume aan de voorkant te creëren, met haar naar achteren geborsteld, waardoor je haar hebt dat er dik en gezond uitziet. Het borstelen van het haar weg van het voorhoofd kan het gezicht openen en de aandacht vestigen op de jukbeenderen. De aantrekkingskracht van de blowout is dat het ook veelzijdig is en kan worden gestyled op haar van alle lengtes en texturen. Experimenteer met verschillende lengtes om de look te vinden die het beste bij je past. Maar vergeet niet dat langer haar groter zal zijn en meer een statement zal maken.

Blow Out Mullet

Ceaser with Skin Fade and Mullet

De Caesar-snit is een van de meest stijlvolle en veelzijdige korte kapsels voor mannen en kan worden gepersonaliseerd om aan uw haartextuur en voorkeur te voldoen. De snit is kort, met relatief dezelfde lengte rond het hoofd. Voor degenen die een meer gedurfde kijk op deze klassieker willen, kun je ervoor kiezen om iets meer lengte aan de achterkant te laten, waardoor een mullet ontstaat. Voor meer structuur en om het kapsel strakker te maken, moet je een fade toevoegen. Deze fade is een snit die van een langere lengte aan de bovenkant, tot aan de huid. Het resultaat is een kapsel dat een frisse en moderne benadering is van de traditionele mullet en veel draagbaarder.

Ceaser with Skin Fade and Mullet

Faux Hawk Mullet

De faux hawk is een meer draagbare benadering van de mohawk, en in plaats van het haar geschoren tot op de huid aan de zijkanten, gebruikt het vaak een fade. Het is ook korter en zorgt voor minder contrast tussen de lengte van het haar op het midden van het hoofd en de zijkanten; dit is ideaal om het aan te passen aan uw voorkeur, en het kan worden gedragen met haar van alle texturen. De faux hawk kan de aandacht vestigen op je haartextuur aan de bovenkant van het hoofd. Het combineren met een mullet is een meer gedurfde keuze en zal een interessante balans creëren aan de achterkant en op de bovenkant van het hoofd.

Faux Hawk Mullet

Flat Top Mullet

De platte top is een kapsel dat wordt bepaald door zijn lengte en volume. Het was een stijl die voor het eerst werd gepopulariseerd in de jaren 50, maar de afgelopen decennia verschillende keren is aangepast, met name in de jaren 80 en 90. Het heeft een platte bovenkant over het hoofd, is gestructureerd aan de zijkanten en achterkant en werkt het beste met getextureerd haar. De vlakke bovenkant kan ook worden aangepast aan uw voorkeur; je kunt spelen met verschillende hoogtes en verhoudingen. Voor degenen die iets anders willen, is een edgy alternatief een platte top met mul, die lengte aan de achterkant heeft. Dit is misschien niet het meest draagbare kapsel en zal wat serieus vertrouwen vergen om het eraf te halen, maar voor mannen die willen opvallen, is dit de manier om het te doen.

Long Mullet with Hair Design

De mul kan in verschillende lengtes worden gemaakt, van lang tot kort; hoe langer je haar, hoe duidelijker de mul zal zijn. Het kapsel is niet het gemakkelijkste, maar is verrassend veelzijdig en leent zich goed voor personalisatie. Dit omvat het toevoegen van een haarontwerp aan je haar. Haarontwerpen kunnen van alles zijn, van eenvoudige lijnen en vormen tot ingewikkelde tekeningen en symbolen. Ze zijn een manier om je creativiteit te tonen, je te onderscheiden van de massa en jezelf uit te drukken. Dit kapsel is voor degenen die iets edgy en cool willen.

Long Mullet with Hair Design

Mullet with Bowl Cut

Als je van gestructureerde maar alternatieve vormen houdt, overweeg dan om je komsnede te combineren met een mullet. De komsnede wordt gedefinieerd door zijn paddenstoelachtige uiterlijk en het haar wordt overal rond het hoofd op dezelfde lengte gehouden. De stijl is gemoderniseerd sinds de jaren 80 met veel manieren om het te dragen, waaronder een undercut, waardoor het meer structuur krijgt. Het combineren van de komsnede met een mullet is een combinatie die niet iedereen kan hebben, hoewel het verrassend is op de meeste gezichtsvormen. Dit is ook niet de meest professionele snit en is misschien beter geschikt voor iemand die niet in een conservatieve bedrijfsomgeving werkt.

Mullet with Bowl Cut

Mullet with Short Fringe and Skin Fade

De mullet wordt meestal gedefinieerd door haar dat aan de bovenkant kort is en aan de zijkanten met lengte aan de achterkant. Er zijn echter veel interpretaties van de mullet en het heeft talloze updates gekregen om het moderner en persoonlijker te laten aanvoelen. Als je structuur aan je haar wilt toevoegen en een contrast wilt maken met het haar aan de boven- en achterkant, probeer dan een fade; de fade treedt van langer op de top en wordt helemaal tot op de huid gesneden. Een korte pony kan gaaf zijn en de aandacht op het gezicht vestigen, waardoor de kenmerken worden benadrukt. Het kan ook een evenwichtiger uiterlijk creëren, met haar op het voorhoofd en bij de nek.

Mullet with Short Fringe and Skin Fade

Mullet with Taper Fade and Fringe

Het toevoegen van een pony aan elk kapsel is een uitstekende keuze omdat het de aandacht op het gezicht kan vestigen. Een rechte pony kan ook de snit aanvullen en er zijn veel manieren om een pony te dragen, afhankelijk van de gewenste lengte en haartextuur. Het dragen van een mullet met een pony kan een meer gebalanceerde en minder contrasterende look creëren. Om structuur aan het haar toe te voegen en een interessante vorm te produceren, kunt u dit bereiken met een taps toelopende fade. Taps toelopen is wanneer het haar geleidelijk korter wordt aan de zijkanten en aan de achterkant.

Mullet with Taper Fade and Fringe

Mullet with Textured Hair

Getextureerd haar is fantastisch voor een mullet omdat het de snit er minder precies uit laat zien. Het gemengde gevoel kan de mullet gemakkelijker te dragen maken en er zijn niet zo duidelijke contrasten tussen de bovenkant en zijkanten en de achterkant van het hoofd. De mul is verrassend en past bij de meeste gezichtsvormen. Met getextureerd haar kan het een enigszins rommelig en volumineus uiterlijk creëren, waardoor je haar vol is en het er gezond uitziet. Je kunt experimenteren met de lengte die je achterin wilt houden; hoe korter het is, hoe minder uitdagend je look zal zijn.

Mullet with Textured Hair

Natural Wavy Mullet

Een mul op natuurlijk golvend haar is ontegenzeggelijk één van de beste manieren om deze snit uit te proberen. De textuur zorgt ervoor dat de snede er meer gemengd uitziet en je kunt experimenteren met verschillende lengtes; het haar aan de achterkant hoeft niet zo extreem te zijn. Er zijn veel manieren om je haar te stylen, zodat je de gewenste afwerking kunt bereiken. Dit kan door nog meer volume te creëren en het haar naar achteren te borstelen. Of, voor een meer gestructureerde look, kunt u een fade toevoegen; het zal de textuur op de bovenkant van het hoofd accentueren.

Natural Wavy Mullet

Slick Back with Fade Mullet

De gladde achterkant is een verfijnd en mannelijk kapsel dat wordt gedefinieerd door het haar dat naar achteren wordt geborsteld, waardoor het volume krijgt. Het heeft vaak een glanzende of enigszins natte uitstraling bereikt met behulp van pomade (productadvies: Gladjakkers hairpomade www.gladjakkers.nl); het houdt ook het haar op zijn plaats. Dit is een perfecte look voor mannen die een stijlvolle afwerking willen, maar het kan ook worden gecombineerd met een mullet en een fade voor degenen die iets edgy en anders willen. De sleutel is om het haar aan de achterkant relatief kort te houden en niet zo extreem als de traditionele benadering van de mul. Het geeft je haar structuur en contrast met de bovenkant en achterkant van het hoofd, waardoor de volheid wordt benadrukt.

Slick Back with Fade Mullet

Sophisticated Mullet

De mullet is voor de meeste mensen een edgy en cool kapsel. De moderne benadering van dit kapsel kan echter ongelooflijk vleiend zijn voor mannen van alle leeftijden en er veel verfijnder uitzien. De sleutel is om de verhoudingen in evenwicht te brengen; kies niet voor te veel lengte aan de achterkant van het hoofd, zodat de snit meer gemengd lijkt met de bovenkant en zijkanten. Het kan werken met alle haartexturen, maar je kunt overwegen om een fade toe te voegen om het kapsel te structureren.

Sophisticated Mullet

Spiky Mullet

Haar spikes zijn geweldig voor het creëren van textuur en het maken van je haar voller en dikker lijken op de top. Het is een look die kan worden bereikt met alle haartexturen, maar is gemakkelijker te creëren op krullend en golvend haar omdat het je een meer natuurlijke uitstraling geeft. Gebruik een pomade of wax (productadvies: Gladjakkers hairpomade www.gladjakkers.nl) op handdoek droog haar en vorm zachte pieken in de gewenste grootte en hoogte om spikes te creëren. In combinatie met een mullet ligt de focus op de achterkant van het hoofd en de bovenkant. Dit is geweldig voor iemand die van het idee van de mul houdt, maar niet wil dat het te opvallend of in je gezicht is. Experimenteer met verschillende lengtes aan de achterkant en aan de boven- en zijkanten.

Spiky Mullet

Two-Toned Tossed Mullet

Sommige mullet-looks zijn ontworpen om draagbaar en minder contrasterend te zijn, en dan is er een stijl zoals de tweekleurige mullet. Als je kiest voor twee kleuren, vestig je de aandacht op je haar en accentueer je de textuur. Deze kleuren kunnen naar keuze zijn; als je donker haar hebt, wil je er misschien blond aan toevoegen om je uiterlijk op te helderen en lichter te maken. Je kunt ook experimenteren met onnatuurlijke kleuren als een leuke manier om jezelf uit te drukken. Als je geen natuurlijk getextureerd haar hebt, voeg dan schokkerige lagen toe om het haar beweging en dimensie te geven. Draag dit kapsel met vertrouwen en geniet van de aandacht die op je pad komt.

Two-Toned Tossed Mullet

Dyed Hair Mullet

De futuristische mullet is er één in een popkleur zoals zuurgroen, roze of turkoois. De snit is het best gestyled stekelig, waardoor het een punk randje krijgt. Scherp, fris en grenzend aan cartoony, de popkleur mullet is ideaal voor modefans die niet bang zijn om gedurfd te zijn. Je staat in het middelpunt van de belangstelling als je deze look rockt. Stekelig haar valt op in combinatie met een volledig zwarte outfit, of ga voor een van top tot teen kleur voor een gedurfde take.

Dyed Hair Mullet

Rose Gold Hair Mullet

De mul gaat naar het volgende niveau in combinatie met roségoud, wat één van de hotste kleurentrends voor haar is. Iets meer aardbei dan koper. Het is een gedurfde kleur die een gedurfde snit verdient – zoals een mullet. Voor een echt on-trend look combineer je de roségouden kleur mullet met een high fade en kijk je hoofden draaien.

Rose Gold Hair Mullet

Mullet with Platinum Blond Hair

Verblindend blond haar is de afgelopen jaren een enorme trend geweest voor mannen. Als je de gebleekte look overweegt, is een mullet een even opvallende keuze. Het samenbrengen van de twee creëert een coole look, vooral in combinatie met een pak. Omdat platinablond je haar droog en broos kan maken, moet je ervoor zorgen dat je hydraterende producten gebruikt om je mul op zijn best te houden.

Mullet with Platinum Blond Hair

Wil je deze techniek ook leren? Volg dan één van onze workshops of plan een salontraining met je hele team. Dan komt onze trainer naar jullie. Stuur een mailtje naar info@barbercollege.nl voor meer info.