a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

START GENTLEMEN
(6 avonden)

Barber College heeft een speciaal programma ontwikkeld voor junior kappers! Deze opleiding van 6 trainingsavonden is perfect geschikt voor leerlingen die net klaar zijn met de reguliere kappersopleiding en zijn gestart in een salon. De opleiding sluit heel mooi aan om zo de herenvak skills van jouw medewerker naar een hoger niveau te tillen. Geen overvolle klassen van meer dan 10 leerlingen, maar hands-on en veel aandacht met maximaal 4-6 cursisten. De trainers zijn ervaren en passievolle herenkappers en zij geven je veel persoonlijk aandacht en begeleiding. Op deze wijze maken wij junior kappers ready voor het herenvak, zodat zij snel als volwaardig kapper kunnen meedraaien in jouw salon.

 


Duur: 6 avonden (maandag)
Tijd: 19.00 uur tot 22.30 uur
Datum: verschillende data, afhankelijk van beschikbaarheid op trainingslocatie
Deelnemers: maximaal 4 tot 6 cursisten
Locaties: 20 trainingslocaties in Nederland & België
Prijs: € 1.050,- excl. btw
Zelf meenemen: eigen werkmateriaal + model
Toelatingseis: enkel voor kappers (geen starters, wel geschikt voor schoolverlaters)
Programma:
19.00 – 20.15 Look & Learn: demo door trainer
20.15 – 22.30 Workshop: cursisten knippen één model
Inschrijving: zie formulier onderaan deze pagina
Facturatie: je ontvangt een factuur (betaling kan in termijnen)


 

Barber College is een erkende opleider en gespecialiseerd in het opleiden van kappers tot vakkundig herenkapper / barbier. Het programma van 6 trainingsavonden is gericht op verschillende herensnits, waarbij de fade de basis is. Ben of heb jij junior kappers in dienst en zoek je een praktische, hands-on manier van leren, zodat zij zo snel mogelijk kunnen instromen in jouw salon? Lees dan verder over wat zij gaan leren, wat deze barber opleiding kost, welke subsidie mogelijkheden er zijn en waar je ‘m kunt volgen! Maar liefst op 16 trainingslocaties in Nederland & België, dus altijd in de buurt.

Reserveer je plek!

In deze 6 avonden modern barbering opleiding leer je de basis van het herenvak door instructies en begeleiding van barbers die nationaal en internationaal gewerkt hebben. Zo ga je onder andere aan de slag met het perfectioneren van de basis, het leren van nieuwe technieken (zoals een gedekte fade, skin fade, french crop en nog meer stijlen) en leer je hoe je een baard écht goed en mooi aansluit op het kapsel. Deze opleiding herenkapper wordt gegeven volgens de leermethode Look, Learn & Do. Een echte klaarstoom opleiding voor junior kappers die hun vaardigheden en technieken in het herenvak willen verbeteren tot een hoger niveau.

Praktijklessen voor junior kappers

Zie je het wel zitten om je in 6 avonden te scholen tot herenkapper? We lichten graag toe wat je per week in deze barbier opleiding gaat leren, zodat je weet wat je kunt verwachten. Aan het einde van de rit en bij het goed slagen ontvang je een certificaat dat je aan je werkgever en klanten kunt laten zien. Deze barbier opleiding is speciaal ontwikkeld voor junior kappers die zo snel mogelijk willen instormen op de werkvloer om als herenkapper goed uit de voeten te kunnen.

 • Avond 1: Men Basics
 • Avond 2: Low / Mid Fade
 • Avond 3: Skin Fade
 • Avond 4: Taper Fade 
 • Avond 5: French Crop
 • Avond 6: Beard & Haircut

Basics and fades

Na de basics ga je al gauw aan de slag met faden. Als barber zul je de tondeuse de baas moeten worden om een goede fade neer te kunnen zetten. Met onze tips en tricks krijg je tijdens deze barbier opleiding dit binnen no time onder de knie. In het begin zul je de “drop fade” leren gebruiken. Deze is ideaal om te gebruiken als je het nog moeilijk vind om een fade met lijn te creëren. Zodra je dit goed beheerst, kun je een stapje verder. We gaan je stap voor stap leren hoe je deze technieken dient te beheersen. Wat is er immers mooier dan een perfecte fade?! Zodra ook dit goed gaat, pakken we door met de verschillende fades. Hoe maak je de perfecte fade? Met welke coupe maak je een low, mid of high fade? Ook de French Crop komt aan bod. Een coupe die we veelvuldig in het straatbeeld terugzien. We geven jou alle zelfvertrouwen en zekerheid als het op werken met een tondeuse en open mes aankomt. In de laatste week gaan we aan de slag om de baard perfect aan te laten sluiten op een creatie naar eigen invulling.

Altijd een locatie in de buurt

We begrijpen dat het erg intensief kan zijn om – naast je werk – iedere week een scholing te volgen. Laat staan om je modellen iedere keer mee te regelen en mee te krijgen. Om die reden is het wel zo prettig als de opleidingslocatie voor deze opleiding dan nog enigszins in de buurt zit. We kiezen ervoor om deze barbier opleiding op verschillende locaties aan te bieden, zodat reistijd geen probleem vormt. Op de volgende locaties wordt deze 6-avonden modern barbering opleiding voor junior kappers aangeboden.

 • Amsterdam (NL)
 • Antwerpen (BE)
 • Breda (NL)
 • Coevorden (NL)
 • Ede (NL)
 • Eindhoven (NL)
 • Groningen (NL)
 • Hasselt (BE)
 • Kortrijk (BE)
 • Heerenveen (NL)
 • Lelystad (NL)
 • Heerlen (NL)
 • Nijmegen (NL)
 • Utrecht (NL)
 • Rotterdam (NL)
 • Culemborg (NL)
 • Nieuwegein (NL)
 • Zwolle (NL)
 • Assen (NL)
 • Leeuwarden (NL)
 • Tilburg (NL)

Toelatingseisen

Deze opleiding START GENTLEMEN is speciaal voor junior kappers. Een basis kappersopleiding is dus wel vereist om de snelheid van het programma bij te kunnen houden en de stof op te kunnen nemen en verwerken.

Startdata

Heb jij interesse en wil je aan een eerstvolgende reeks meedoen? Meld je dan aan voor de wachtlijst onderaan deze pagina. Wij informeren je zodra er plaats is op de betreffende trainingslocatie. Leer van ervaren en gepassioneerde trainers die in top barbershops werken.

Prijs

De deelname fee voor deze opleiding bedraagt € 1.050,- excl. btw. Bij betaling ineens profiteer je van 2% betalingskorting. Betaling kan ook in 2 gelijke termijnen. Deze investering in een opleiding, die zich niet alleen terugbetaald in het lange termijn persoonlijk succes of dat van je salon, is ook nog eens aan te vragen als subsidie. Om de ontwikkeling van werknemers te stimuleren stellen sociale partners (waaronder ANKO & CNV) opleidingssubsidie beschikbaar. Voor meer informatie bekijk de subsidie-pagina. Vraag nu deze subsidie aan tot een max van € 100,- per medewerker.

Duur

De opleiding START GENTLEMEN duurt 6 avonden, verspreidt over een kwartaal. Welke onderwerpen daarin behandelt worden, kun je bovenaan deze pagina terugvinden. Er wordt getraind in hele kleine groepjes van maximaal 4-6 cursisten. Veel persoonlijke aandacht dus!

Certificaat

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een erkend certificaat dat de geleerde vaardigheden onderschrijft. Je kunt deze bijvoorbeeld ophangen in je salon om aan je klanten te tonen.

Lesdagen

Avondopleiding van 19.00 uur tot ca. 22.30 uur gedurende 6 avonden zul je op de opleidingslocatie van jouw keuze deze praktijklessen volgen. Huis(salon)werk opdracht: na iedere deeltraining 2 uur ten behoeve van een praktijkopdracht.

Materiaal

Voor het volgen van de START GENTLEMEN dien je je eigen materiaal en een model mee te nemen. Denk hierbij aan tondeuse met opzetstukken (1.5mm, 3mm, 4.5mm, 6mm), trimmer, tondeuse kam, knipschaar (liefst 6inch tot 7inch), rechte knipkam, 2 haarklemmen, waterspuit, föhn. Daarnaast ontvang je bij ieder onderdeel handige “step by step” documentatiemateriaal.

Meld je direct aan

Enthousiast geworden? Leuk! Meld je direct aan voor deze opleiding START GENTLEMEN. Volg de trainingen en maak je ready voor het herenvak.

Op al onze cursussen en opleidingen zijn de algemene voorwaarden (incl. annuleringsvoorwaarden) van NRTO van toepassing. Ook onderaan deze website in de footer te vinden.

Salontraining

Heb je nu een meerdere juniors in je team en vind je dit programma geschikt voor meerdere medewerkers in jouw team? Dat kan! Onze gepassioneerde trainers komen graag bij julle in de salon langs om deze inspirerende opleiding te geven. Scheelt ook weer gesleep met modellen. ;-). Ga naar de pagina Salontraining en lees meer over de mogelijkheden.

 

Reserveer je plek!

 

Meld je aan voor de wachtlijst en reserveer jouw plek!