a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

Baardtypes & Baardtrim tips

We love beard trimming @ Barber College

De baardtrend is nog steeds en zal niet verdwijnen uit het straatbeeld. Er zijn een paar verschillende manieren om de baard van jouw klanten te trimmen, afhankelijk van het type baard dat de klant heeft. Deze “Man’s Guide to Beards van Real Men Real Styles” is perfect om te gebruiken als handleiding.

We zien al deze verschillende soorten baarden door heel het land voorbij komen. Dus zorg dat je goed voorbereid bent als kapper & barbier zijnde.

Man’s Guide to Beards van Real Men Real Styles

Baardtrim tips

Hier zijn enkele tips als het gaat om het onderhoud en het trimmen van baarden.

  1. Was – Net zoals je het haar van de klant wast, was je ook de baard voorafgaand aan de behandeling. Het is beter trimmen als het schoon is en verwijders van oliën of andere baardproducten. Probeer geen droogshampoo te gebruiken. Gebruik een schone handdoek om de baard te drogen.
  2. Kam – Afhankelijk van het baardtype kan het gemakkelijker zijn om een nauwkeurige trimbeurt te geven door eerst de baard goed te kammen.
  3. Voorbereiding – Wees voorbereid! Handdoek, kam, schaar, tondeuse, nekstrip, kapmantel, scheermes en de juiste verzorgingsproducten. Onze favoriet is het merk Gladjakkers www.gladjakkers.nl.
  4. Trim de baard met een tondeuse – Zorg ervoor dat je de juiste maat opzetstuk gebruikt voor de hoeveelheid je wilt afscheren. Als je het niet zeker weet, gebruik dan eerst een grotere maat om ervoor te zorgen dat je niet te veel afscheert. (tondeuse-over-kam techniek)
  5. Trim de baard met een schaar – Je zou eerst eigenlijk een training moeten volgen, het vereist vaardigheid in het vormgeven en dunner maken van de baard met een schaar. Zorg voor een scherpe schaar om de baard te knippen. Gebruik een kam om je te begeleiden (schaar-over-kam techniek)
  6. Contouren – gebruik een scheermes en scheerzeep om mooie en strakke contouren te maken. Zorg ervoor dat je de huid goed strak houdt met de andere hand. Om deze techniek echt goed onder controle te krijgen adviseren wij om een workshop BEARD & SHAVE te volgen.
  7. Stylen – zorg ervoor dat de baard heerlijk verzorgd wordt met een lekker baardolie en/of vorm de baard in de juiste shape met een beardwax.

Wil je dit nu beheersen als een pro? Kom dan langs op één van onze trainingslocaties in Nederland & België en sluit aan bij de workshop BEARD & SHAVE. Een echte hands-on workshop waarbij een top trainer/barber jou de fijne kneepjes leert. Check voor actuele data en plaatsen de volgende pagina Workshop Beard & Shave / cursus scheren – Leer alle technieken (barbercollege.nl)

Lijkt het je tof om dit met het hele team te doen? Wij komen ook graag bij jullie langs voor een salontraining. Zie de video hieronder als impressie.