a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

Barber College

Waarom investeren in een vakopleiding belangrijk is?

Waarom personeel opleiden? Dat is de veel gestelde vraag. Sommige salons zien het opleiden of trainen van personeel als kostenpost. Dat laatste is natuurlijk waar, scholing en opleiding kost nu eenmaal geld. Je kunt het echter ook zien als investering waarmee je juist op andere vlakken kosten bespaart. Je investeert namelijk in kennis en vakmanschap van het personeel en jezelf en daarmee dus in de groei en ontwikkeling van jouw salon. Kortom, trainen van medewerkers heeft een heleboel voordelen.

Het volgen van opleidingen bevordert de groei van jouw salon

Op de arbeidsmarkt is er een enorme krapte. Openstaande vacatures worden heel lastig en mondjes maat ingevuld. Kijk ook of er in jouw team iemand is die je met scholing voor deze nieuwe rol geschikt kan maken. Door scholing wordt je personeel flexibeler. Ook handig bij het vervangen van een collega bij ziekte, drukte of verloop. 

Hogere kwaliteit en een betere regionale concurrentie positie

Goed opgeleide medewerkers werken efficiënter, zijn productiever en .. leveren een hogere kwaliteit af. Jij blij, klanten ook blij 😊. De mogelijkheid tot het volgen van trainingen verhoogt het werkplezier en zorgt ervoor dat men beter presteert. Door ervoor te zorgen dat je medewerkers op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen verbeter je de concurrentiepositie in jouw regio ten opzichte van andere salons. Zeker de specialisatie in het herenvak / barber kunnen hier aan bijdragen.

Medewerkers zijn gemotiveerder en loyaler

Door scholing heeft de medewerker meer waardering voor en binding met jou als werkgever. Men is gemotiveerder en blijft men loyaler aan de organisatie. Het verloop onder jouw personeel zal drastisch verlagen. En dat is goed voor het imago van de salon.

Door scholing ben je een aantrekkelijkere (toekomstige) werkgever

Mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en trainingen worden door toekomstige werknemers als pluspunt gezien. Jouw salon wordt daardoor sneller als interessant en betrouwbaar gezien door toekomstige medewerkers.

En niet alleen voor toekomstige medewerkers, ook door klanten en potentiële klanten zal het opgemerkt worden. Wanneer je als werkgever goed voor je personeel zorgt, door ze onder andere te laten ontwikkelingen, dan vertelt zich dat rond in de markt. Je (potentiële) klanten zien dat je een goede kapsalon bent met gekwalificeerde medewerkers die beschikken over up-to-date kennis.

Investeren in ontwikkeling: besparen in kosten

Het opleiden van medewerkers kost dus niet alleen maar geld, maar het levert juist ook geld op! Enthousiaste medewerkers, minder ziekte verzuim, lager verloop van personeel, minder kosten aan werving van nieuw personeel, blije bestaande klanten, toeloop van nieuwe klanten

Een veel gehoord tegenargument met betrekking tot scholing van personeel is dat men bang is dat het personeel met alle opgedane kennis jouw salon verlaat om elders of voor zichzelf te gaan werken. Dat is echter af te dekken door met werknemers afspraken te maken over studie en opleiding. Stel bijvoorbeeld een contract op, waarin staat dat de medewerker een deel van het cursusgeld terugbetaalt indien hij of zij jouw salon binnen een periode verlaat.

Benieuwd naar de opleidingsmogelijkheden voor jouw salon?

Wij bieden met Barber College tal van mogelijkheden om de herenvak skills van jou en jouw personeel te verbeteren. Met ruim 12 trainingslocaties in Nederland & België zitten wij altijd wel een beetje in de buurt. Wij bieden een programma aan van “losse workshops”, maar ook een intensief programma van 10 weken om tot een allround herenkapper. Zie het als een masterclass barber. Super geschikt voor (dames)kappers & salons die specialisten willen opleiden binnen hun team. Heb je nu een salon met meerdere medewerknemers. Dan kunnen onze trainers ook naar jouw salon komen voor een salontraining. We bieden zelfs een speciaal programma hiervoor aan, genaamd Update Academy. Meer weten hierover?

Neem gerust contact met ons op.