a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

Interview Barber College in vakblad Top Hair, editie april ’22

De concurrentie wordt steeds heviger, en hoewel de vrouw nog steeds de full-treatment krijgt, wordt de man al snel na een vlugge knipbeurt buiten gezet. Jammer! Want juist dat stukje extra aandacht voor de man kan ervoor zorgen dat jouw salon zich onderscheidt van de rest. Kwaliteit, gespecialiseerde verzorging en aandacht van een gekwalificeerde herenkapper of barbier; dat is waar de man voor terug komt.

Workshops – Wij kunnen je hierbij helpen – ons team bestaat uit gepassioneerde en zeer ervaren trainers die gevestigd zitten door heel Nederland & België. Altijd wel een locatie bij jou in de buurt dus. Bekijk de modules die wij als team hebben ontwikkeld en schrijf je in op één van onze 12 locaties.

Over Barber College

Wij zijn in 2011 van start gegaan met het geven van workshops vanuit onze trainingslocatie (midden Nederland). In de afgelopen 11 jaar hebben wij duizenden kappers mogen opleiden. Door heel Nederland en sinds een jaar ook in België.

Reden om trainingen te gaan geven is ontstaan vanuit pure passie voor het vak(manschap). Wij vinden het gaaf om kennis te delen, te inspireren en anderen te helpen om hun skills te verbeteren. Het werkt gewoon heel aanstekelijk door de vele positieve reacties die wij kregen van cursisten. Wij zijn de afgelopen jaren enorm hard gegroeid en hebben ondertussen 12 trainingslocaties in Nederland en België en zitten hierdoor altijd wel bij onze cursisten in de buurt.

Wij krijgen van heel veel (dames)kappers de vraag of wij kunnen helpen om hun heren vak skills te verbeteren. Zij willen zich met hun salon in de regio onderscheiden van anderen en de man de aandacht en kwaliteit te geven die hij verdient en hier ook best wat voor over heeft. De trainingslocaties waar wij workshops geven zijn Antwerpen, Amsterdam, Breda, Ede, Groningen, Lelystad, Coevorden, Beek, Culemborg, Kortrijk, Lummen en Eindhoven. Daarnaast reizen onze trainers heel het land door om salontrainingen te geven mocht je met al je medewerkers een workshop willen volgen. Barber College bestaat nu uit een team van 15 en wij zijn nog niet uitgegroeid…

Training Antwerpen – FADE

Waarom zou je een workshop volgen?

Het unieke aan onze workshops is dat we werken in echt hele kleine groepjes van 4 tot max 6 personen. Onze trainers kunnen dus veel aandacht geven aan de cursisten.

Wat is jullie doel met de workshops?

Onze kennis delen, kappers inspireren en ervoor zorgen dat zij deze vak technieken de volgende dag perfect kunnen uitvoeren bij hun klanten. Maar er is meer. Wij denken ook mee als het gaat om adviseren en product verkoop aan klanten. Hoe kun je je als zaak onderscheiden en omzetgroei realiseren.

Leuk om te vermelden is dat wij sinds een jaar ook trainingen verzorgen aan diverse mbo opleidingen. Dit zijn gastcolleges aan studenten, maar ook educatie programma’s specifiek aan onderwijzers. Op die manier stomen wij deze leerkrachten klaar om les te geven aan studenten.

Wat voor workshops bieden jullie aan?

Wij bieden een compleet gamma workshops aan:

  • Fade
  • Allround Classics/French Crop
  • Beard & Shave
  • Modern Men Cutting
  • Black & Mixed Hair
  • Wo-Men Short Hair

Wat vind je het leukst aan het werk?

Ik merk dat de passie van onze trainers aanstekelijk werkt op onze cursisten. Wij hebben een aantal trainers in ons team met internationale ervaring en echte talenten.

Waar wij echt blij van worden is als cursisten enthousiast de cursus afsluiten en direct met het geleerde aan de slag gaan. Leuk om dan op hun socials toffe creaties voorbij te zien komen.

Training Antwerpen – FADE

Waar zijn jullie het meest trots op?

Trots op de vele positieve feedback die wij terugkrijgen van onze cursisten en dat zij ons aanbevelen bij andere kappers. Dat is eigenlijk het mooiste compliment dat wij kunnen krijgen.

Wat is de toekomst visie?

Ons programma en aanbod zullen wij blijven vernieuwen met nieuwe workshops. Wij geloven in het principe van LLO (levens lang onderwijs), waarbij het van belang is dat je je blijft ontwikkelen. Hoe oud je ook bent. Wij willen kappers en salons blijven helpen om hun mannelijke klanten de beste service en creaties te geven. Door kennis te delen kun je elkaar versterken.

Wat staat er nog op het wensenlijstje?

Na de zomer starten we met een heel intensief programma in ons aanbod, nl. Advance Allround Herenkapper/Barber in 10 weken. Ideaal voor kappers die hun vaardigheden en technieken willen ontwikkelen tot een allrounder en complete vakspecialist. We bieden met dit programma plaats aan slechts 4 cursisten, dus zeer exclusief. In september 2022 gaan we met de eerste serie van start op 10 locaties in Nederland & België.

Wie vind jij zelf inspirerend in de industrie en volg je dan ook op de voet?

Ik volg eigenlijk alles wel zo’n beetje in de industrie. Inspiratie haal ik ook vaak elders, dus uit andere industrieën vandaan. Op die manier verbreed je je horizon en kom je tot vernieuwende inzichten.

Het hele artikel tref je ook in het vakblad Top Hair, editie april 2022 – www.tophair.nl

Training Antwerpen – FADE