a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

Stappenplan FADE cursus techniek

De fade-techniek is een populaire kniptechniek die wordt gebruikt om een vloeiende overgang te creëren tussen kort haar aan de zijkanten en achterkant van het hoofd en langer haar bovenop. Het resultaat is een geleidelijke vervaging van de haarlengte, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Hieronder volgt een gedetailleerd stappenplan voor kappers die deze techniek willen leren beheersen.

In dit stappenplan hebben wij stap voor stap de aanpak omschreven. Wil je dit nu in de praktijk leren? Meld je dan aan voor de fade cursus bij de erkende vakopleider Barber College. Wij helpen je graag!

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het knippen, is het belangrijk om het haar van je klant grondig te wassen en te conditioneren. Dit zorgt ervoor dat het haar schoon en makkelijk handelbaar is. Vervolgens moet je het haar drogen met een handdoek of föhn totdat het vochtig is, maar niet doorweekt.

Stap 2: Bepaal de lengte

Bespreek met je klant welke lengte hij graag wil behouden bovenop zijn hoofd. Markeer deze lengte met behulp van kammen en clips, zodat je weet welk gedeelte je niet mag knippen.

Stap 3: Maak de eerste fade

Gebruik een tondeuse met een langere opzetkam (bijvoorbeeld 3/4 inch) om de laagste fade te maken. Begin aan de onderkant van het haar en werk omhoog tot ongeveer 1 inch boven de oren. Zorg ervoor dat je de tondeuse in een vloeiende beweging omhoog beweegt om een gelijkmatige overgang te creëren.

Stap 4: Maak de tweede fade

Vervang de opzetkam door een kortere (bijvoorbeeld 1/2 inch) en maak een tweede fade, beginnend net boven waar je gestopt bent met de eerste fade. Werk opnieuw in een vloeiende beweging omhoog, maar stop ongeveer halverwege tussen de eerste fade en de lengte die je bovenop hebt gemarkeerd.

Stap 5: Maak de derde fade

Vervang de opzetkam opnieuw door een kortere (bijvoorbeeld 1/4 inch) en maak een derde fade, beginnend net boven waar je gestopt bent met de tweede fade. Werk op dezelfde manier omhoog, maar stop halverwege tussen de tweede fade en de lengte die je bovenop hebt gemarkeerd.

Stap 6: Blend de overgangen

Gebruik nu een kam en schaar om de overgangen tussen de verschillende fades te vervagen. Knip met behulp van een techniek genaamd “clip-over-kam” waarbij je de haren tussen je vingers vasthoudt en knipt met de schaar over de kam heen. Dit zal helpen om harde lijnen te vervagen en een naadloze overgang te creëren.

Stap 7: Werk de bovenkant bij

Verwijder de clips die de bovenkant van het haar scheiden en werk het bovenste gedeelte bij volgens de wens van de klant. Dit kan variëren van het inkorten van de lengte tot het uitdunnen van het haar, afhankelijk van de gewenste stijl.

Stap 8: Controleer en perfectioneer

Loop het hele kapsel na en controleer of er nog harde lijnen of ongelijkheden zijn. Gebruik indien nodig een tondeuse, schaar of trimmer om eventuele oneffenheden bij te werken en zorg ervoor dat de fade er vloeiend uitziet van alle kanten.

Stap 9: Stylen

Style het haar volgens de wens van de klant met behulp van stylingproducten zoals gel, wax of haarlak (tip: grooming goods van Gladjakkers). Laat je klant in de spiegel kijken en vraag of hij tevreden is met het resultaat.

Fade cursus

Ben je kapper en wil je een praktijkgerichte fade cursus volgen? Meld je dan aan op één van onze trainingslocaties in Nederland & België. Daarnaast is het ook mogelijk dat onze trainer naar jullie toekomt voor een in-salontraining of zelfs een privé training. Zie op de homepage alle mogelijkheden.