a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

Taper Fade Barber College

Wat is een Taper Fade?  

Een taper fade is een populair kapsel voor mannen waarbij het haar geleidelijk overgaat van lang naar kort aan de zijkanten en achterkant van het hoofd. Het resultaat is een nette en trendy look die veelzijdig genoeg is om zowel formeel als informeel gedragen te kunnen worden. Deze stijl is vooral geliefd onder mannen vanwege de strakke afwerking en het feit dat het goed samengaat met verschillende baardstijlen.

Het woord “taper” verwijst naar het geleidelijk afnemen van de haarlengte. Dit betekent dat het kapsel aan de bovenkant van het hoofd langer blijft en geleidelijk korter wordt naar de achterkant en zijkanten toe. Dit creëert een vloeiende overgang tussen de verschillende haarlengtes, waardoor een fade-effect ontstaat.

Een taper fade kan op verschillende manieren worden gevormd, afhankelijk van de voorkeur van de persoon en de vaardigheden van de kapper. Hier zijn een paar veelvoorkomende soorten taper fades:

1. Low fade: Dit is een taper fade waarbij het haar kort wordt geschoren net boven de oren en achterkant van het hoofd. Het haar wordt langer naar boven toe, waardoor een zachte overgang ontstaat.

2. Mid fade: Bij een mid fade begint het kortere haar iets hoger dan bij de low fade. Het haar wordt halverwege het hoofd kort geschoren en vervaagt vervolgens naar boven toe.

3. High fade: Bij een high fade begint het kortere haar hoog op het hoofd. Het haar wordt kortgeschoren boven de oren en achterkant van het hoofd, en vervaagt geleidelijk naar de bovenkant van het hoofd toe.

Het verschil in hoogte van de fade kan worden aangepast aan de voorkeur van een persoon of worden bepaald door de vorm van het hoofd. Sommige mannen kiezen voor een subtiele fade, terwijl anderen liever een opvallendere overgang hebben.

Om een taper fade kapsel te creëren, gebruikt een kapper meestal een tondeuse met verschillende opzetstukken om het haar op verschillende lengtes te scheren. Het is belangrijk dat de overgang tussen de verschillende haarlengtes soepel en natuurlijk is. Een ervaren kapper kan dit precies afstemmen op de gewenste look van de klant.

Het bovenste gedeelte van het haar bij een taper fade kan in verschillende stijlen worden geknipt, zoals een pompadour, quiff of een kortere buzz cut. Dit zorgt voor een dynamisch contrast tussen de langere bovenkant en de kortere zijkanten en achterkant.

Een van de voordelen van een taper fade is dat het weinig onderhoud vereist. Omdat het haar aan de zijkanten en achterkant kort is, hoeft het niet vaak geknipt te worden. Het bovenste gedeelte van het haar kan eenvoudig gestyled worden met producten zoals pomade, wax of gel, afhankelijk van de gewenste look. Tip: www.gladjakkers.com Gladjakkrs Premium Grooming Goods.

Een taper fade kan ook worden gecombineerd met verschillende baardstijlen, zoals een stoppelbaard, sikje of volle baard. De strakke afwerking van de fade zorgt ervoor dat het haar en de baard mooi in elkaar overgaan. Dit creëert een gecoördineerde en stijlvolle uitstraling.

Kortom, een taper fade is een trendy kapsel voor mannen waarbij het haar geleidelijk overgaat van lang naar kort aan de zijkanten en achterkant van het hoofd. Het resultaat is een nette en veelzijdige look die goed samengaat met verschillende baardstijlen. Met de juiste kapper en stylingproducten kan dit kapsel gemakkelijk worden onderhouden voor een langdurige stijlvolle uitstraling.

Ben jij kapper en wil je dit leren? Volg dat een FADE course of ADVANCE FADING opleiding bij de erkende vakopleider Barber College.