a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

Top 10 Classics die terugkomen in 2023!

Elegant en chic was het beeld van mannen in dit tijdperk. Wanneer we de kapsels van deze oude tijd zien, zijn we verbaasd over de eenvoud en stijl die het uiterlijk van de heren in die tijd domineerden. De goede techniek en de charmante elegantie van de kapsels zijn de redenen waarom sommigen van hen zijn teruggekeerd in het derde millennium. Mannen waren in die tijd dol op hun uiterlijk en besteedden royaal de tijd om ervoor te zorgen.

“Flat, slick and shiny” kort tot middellang haar was de belangrijkste trend die in deze ’20 van de vorige eeuw zagen. Op deze manier voelden de heren zich vrij om hun hoed af te zetten zonder hun haarlokken rommelig te maken. In deze blog laten we je tien van deze unieke kapsels uit de jaren 1920 zien.

1. THE CLASSIC CUT

In de jaren 1920 droegen de mannen hoeden, maar de trend veranderde en ze namen de hoeden af. Onder de populaire kapsels in die tijd was de classic style, flat, slicked en shiny haar. De klassieke snit vereist een gemiddelde haarlengte. De lengte van het haar was ongeveer vijf of zes centimeter om de kruin van het hoofd te kunnen bereiken, en de twee zijden van het hoofd zijn een beetje korter.

2. THE VINTAGE UNDERCUT HAIRSTYLE

Het vintage undercut haircut was het scheren van het haar in twee undercut levels en vervolgens het haar een beetje over het voorhoofd te tillen. Kort vervolgens het haar langs de zijkanten in.

3. CLASSIC WAVY HAIRSTYLE

Het klassieke golvende kapsel werd aangebracht door het haar direct in het midden in zijkanten te verdelen. De linkerkant is stijl haar en de tweede helft was golvend, glanzend haar. Ze masseerden het haar met “hairpomade” om de zachte vorm te geven.

4. VINTAGE COMB-OVER HAIRSTYLE

In dit kapsel zie je het model met het kam-over haarstijl met een kleine golf op de kruin van het hoofd. En het haar was glad en kort aan de rechter- en linkerkant.

5. SLICK BACK WITH WAVES HAIRSTYLES

Het haar werd iets uit het midden in twee zijden verdeeld op het hoofd en het haar met natuurlijke golven naar achteren werden slick.

6. OLD SCHOOL HAIRSTYLE

Het kapsel omvat het verdelen van het haar in een undercut aan de rechterkant met een hoge verhoging aan de bovenkant en een brede golf aan de linkerkant. En slick de twee kanten naar achteren.

7. LOW COMB HAIRSTYLE

Om het kapsel te creëren, maak je twee korte kanten en een klein beetje volume in het voorhoofd. En kam je het haar naar boven en naar de achterkant van het hoofd.

8. HIGH COMB-OVER HAIRSTYLE

Het high comb-over kapsel was eenvoudig; de achterkant van het haar en de zijkanten waren kort, dan was er een volume op de bovenkant van het hoofd.

9. SIDE PART HAIRSTYLE

Dit kapsel werd gecreëerd door het haar recht naar achteren slick te maken en de lokken van het midden- of zijgedeelte te scheiden. Breng vervolgens zware hairpomade aan om de glanzende look te krijgen.

10. POMPADOUR HAIRSTYLE

Het pompadour kapsel werd gecreëerd door het haar vanaf het gezicht naar boven te kamen en hoog op het voorhoofd te dragen.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende kapsels die de jaren 1920 kenmerkten. We zien essentiële elementen die dit tijdperk onderscheidden, die kapsels in het begin van de twintigste eeuw markeerden. Het scheidden van het haar van het midden, of van een kant en het hoge volume op het hoofd en slick back naar achteren. En ze gebruiken de hairpomades om het haar glanzend en prachtig te maken.

Ben jij kapper en wil je jouw herenvak skills verbeteren? Wij bieden met Barber College een hele toffe 6-weekse opleiding, genaamd Advance Gentlemen Haircut. In deze 6 weken leer je alle meest voorkomende men haircuts in de moderne stijl. Schrijf je in op één van onze 16 trainingslocaties in Nederland & België. Er zit er altijd wel eentje in de buurt. Waarom een opleiding volgen bij Barber College? Wij onderscheiden ons door in hele kleine groepjes van maximaal 4-6 cursisten te trainen en onze trainers zijn ervaren en gepassioneerde herenkappers. En.. je ontvangt aan het eind van de cursus of opleiding een mooi certificaat. Je kunt bij ons overigens ook een losse fade cursus of andere kapperstraining volgen. Bel of mail ons gerust als je vragen hebt.