a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

Fade kapsel of opscheerkapsel: wat is het precies?

Een fade kapsel is en blijft erg populair. Er zijn heel verschillende varianten en die noemen we allemaal anders. Van een taper fade tot een low fade en daar tussen zit nog veel meer. Faden wordt ook vaak opscheerkapsel genoemd.

Zowel een fade kapsel, taper fade kapsel of low fade zijn voorbeelden van een kapsel met een overloop. Het haar heeft niet overal dezelfde lengte. Dat is zichtbaar aan de zijkanten. Het haar bij de oren is een stuk korter en het haar dat naar boven toeloopt. Door hier variaties mee te maken is het mogelijk om veel verschillende kapsels te creëren. Daar ligt voor veel kappers dan ook een uitdaging om die netjes en perfect te maken zonder dat daar een dikke rand zichtbaar blijft.

Eigenlijk is een fade kapsel of overloop kapsel geschikt voor elk haartype. Het is ook heel tof bij mannen met krullen of afrokapsels.

Ben jij kapper en wil je deze techniek ook tot in de finesse beheersen? Bekijk dan ons aanbod en volg een losse fade cursus of als je meer diepgang zoekt, dan is de Advance Gentlemen Haircut van 6 avonden perfect.

Belangrijk om een fade niet te verwarren met een undercut kapsel. Deze zijn niet hetzelfde. Een undercut heeft namelijk een drastische scheiding tussen de zijkanten en bovenkant. Als er echt geen overloop in zit, dan heet het ook wel disconnected undercut.

Een fade kapsel: wat is dit nu precies?

Bij een fade begint je kapsel bij je oren volledig kort. Van niets naar iets! Je ziet dus letterlijk je hoofdhuid en naarmate je omhoog gaat, wordt het haar langer. Dit is een skin fade. We gebruiken dan een scheermes om het haar bij de oren volledig weg te scheren.

Het lijkt een beetje op een taper fade kapsel, echter het verschil is dat je bij een taper niet de hoofdhuid ziet. Boven je oren is dus nog bedekt met haar. De overloop is dan ook geleidelijke dan bij een (skin) fade. De taper is ideaal voor een net mannelijk en zakelijk kapsel.

Bij een low kapsel loopt  het opgeschoren gedeelte niet te lang door. Je haar zal dus sneller langer worden aan de zijkanten. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden gegeven van fade kapsels.

Education = Key

Als kapper weet je dat jouw mannelijke klanten veel eisend zijn en dit neemt alleen maar toe. Zorg ervoor dat je deze klanten tevredenheid houdt of beter nog, verras ze met jouw barber skills. Wij helpen je als Barber College graag om deze techniek eigen te maken. Op 16 trainingslocaties in Nederland & België kun je terecht. Heb je nu een heel team, dan komen wij ook graag bij jullie langs voor een salontraining.

soorten fades