a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Barber College

Wat is een fade kapsel? Alles wat je moet weten over fades.

Oorspronkelijk zijn het kapsels uit de jaren ’40 en ’50 in het Amerikaans leger werd de fade in de jaren ’90 echt verheven tot populaire creatie met Will Smith in de Fresh Prince of Bel Air.

Het kapsel zou eerder gezien worden als edgy dat misschien niet zou worden geaccepteerd op de werkvloer, maar met de opleving van de fade in de afgelopen jaren is een grote acceptatie gekomen voor het rocken van dit soort stijlen.

En daarmee was het pas de laatste jaren dat de fade een enorme opmars heeft gemaakt in alle haartypes met steeds meer heren die het willen rocken in combinatie met bijna elk denkbaar kapsel.

Tapers, skin fades, low, medium en high fades zijn allemaal soorten fades kapsels en het is gemakkelijk om in de war te raken door wat ze zijn en hoe jouw klanten hierom vragen.

Dus is hier onze gids voor wat een fade kapsel is en alles wat je erover moet weten, plus wat inspiratie voor een fade.

Wil je deze skill nu verbeteren? Volg dan een fade cursus. Schrijf je in voor één van onze fade workshops die gegeven worden op maar liefst 16 trainingslocaties in Nederland & België. Wil je alle fade kapsels leren, schrijf je dan in voor de barbier opleiding van 6 weken, genaamd Advance Gentlemen Haircut of een complete opleiding herenkapper opleiding van 10 weken die wij aanbieden. Een echt must om specialist en allround herenkapper of barbier te worden.

FADE

Wat is een fade kapsel?

Een fade betekent in wezen een overgang van lengtes en kleur aan de achterkant van het haar. Dit betekent dat het haar niet allemaal op één lengte wordt en een soort variatie van lengtes heeft die in elkaar zijn gemengd.

Het niveau van de fade – taps

WAT IS EEN FADE KAPSEL?

Een fade betekent in wezen een overgang van lengtes en kleur aan de achterkant van het haar. Dit betekent dat het haar niet allemaal op één lengte wordt gezoemd en een soort variatie van lengtes heeft die in elkaar zijn gemengd.

Het niveau van de fade – taper, low, mid en high wordt bepaald door hoe hoog het kortste deel van het haar het hoofd opgaat en begint over te gaan in een andere langere lengte. 

Wat zijn de verschillende soorten fade kapsels?

TAPER vs LOW vs MID vs HIGH FADE

1.Taper fade

We hebben veel definities van taper versus fade gezien, maar de manier waarop we de meeste kappers een taper zien beschrijven, is wanneer het een fade rond de halslijn of bakkebaarden is. Dit zou een kleine subtiele fade moeten zijn die de laatste en minst harde van alle fade-typen is. Het wordt vaak gedragen om een baard in de haarlijn te vervagen of met langer haar aan de zijkanten om iets anders toe te voegen.

TAPER

2. Low fade

De volgende in termen van hoogte aan de zijkant van het hoofd is de low fade. Laten we een skin fade kapsel als voorbeeld gebruiken – als je naar de huid zou gaan, dan zou de huid erg laag worden gehouden en zou de fade in langere lengte ongeveer een derde van de weg omhoog je hoofd beginnen. Dit is geweldig voor heren die geen hard kapsel willen, maar die toch wat overgang aan de achterkant willen toevoegen.

LOW FADE

3. Mid fade

Vrij vanzelfsprekend is deze. De fade begint ongeveer halverwege het hoofd en ergens tussen een derde tot twee derde van de zijkant van het hoofd. Deze zal vaak net boven de wenkbrauwhoogte liggen en kan de ogen mooi omlijsten. Het is ook ongeveer de maximale hoogte die je wilt gaan als je een langer hoofd hebt, omdat een hoge fade het hoofd nog langer kan laten lijken.

MID FADE

4. High fade

Je raadt het al, de hoogte van alle fades! De hoge fade begint ergens in het laatste derde deel van het hoofd en is de hardste van de vier vervagingen. Wanneer de hoge  fade hoog en strak wordt gedragen, kan deze bijna de kroon bereiken voordat deze overgaat in langere lengtes, waardoor deze een stuk harder wordt.

HIGH FADE

Wil je dit nu met heel je team leren? Vraag dan naar de mogelijkheden van het volgen van een salontraining fade bij Barber College. Onze specialisten en ervaren trainers komen dan naar jullie voor een fade cursus om deze skills met passie over te brengen. Wil je al deze stappen en meer tot in detail leren?

Voor Kappers -> Meld je aan voor de Advance Allround Herenkapper Opleiding in 10 weken

Of de 6 weekse opleiding Advance Gentlemen Haircut

Bekijk als gevorderden ook de mogelijkheden van de opleiding FADEN voor gevorderden -> FADEN voor gevorderden, speciaal voor kappers (barbercollege.nl)